Składniki:
1/2 litra śmietany kremówki
5 białek
2 cukry waniliowe
1 cytryna
8 łyż
eczek żelatyny
4 łyżki cukru pudru
2 czekolady
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanka wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym
[jajka zalewamy na 3 minuty wrzacą woda]
białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę
łączymy śmietanę sok z cytryny pianę dodajemy płynną żelatynę
masę mieszamy wykładamy do formy wyłożonej foilą spożywczą
dajemy do lodówki na 3 godziny
czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 5 łyżek smietanki podgrzewamy
ptasie mleczko kroimy zanurzamy w płynnej czekoladzie
dajemy na papier do pieczenia i do lodówki aby stężało
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz