czwartek, 14 kwietnia 2016

Ciasto z winogronem i galaretką

Ciasto z winogronem i galaretkąCiasto z winogronem i galaretką

Składniki
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
3 śmietan fix
4 łyżki cukru pudru
2 galaretki
kiść winogronu

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesiana mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 30 minut w 180 st na złoty kolor

Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
pod koniec ubijania dajemy śmietan fix
opłukany winogron kroimy na pół usuwamy pestki
na biszkopt dajemy ubitą śmietanę układamy
połówki winogronu zalewamy tężejącą galaretką
galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz