Ciasto z winogronem i galaretką
Składniki
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
3 śmietan fix
4 łyżki cukru pudru
2 galaretki
kiść winogronu
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesiana mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 30 minut w 180 st na złoty kolor
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
pod koniec ubijania dajemy śmietan fix
opłukany winogron kroimy na pół usuwamy pestki
na biszkopt dajemy ubitą śmietanę układamy
połówki winogronu zalewamy tężejącą galaretką
galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz