Tort śmietankowy z ananasem
Składniki:
10 jajek
10 łyżek cukru
10 łyżek mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Krem:
1 litr śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 puszki ananasa
Wykonanie :
jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem
dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do tortownicy
pieczemy w 180 st 50 minut
Krem:
żelatynę zalewamy w 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami dodajemy
rozpuszczoną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy bitą śmietaną
dajemy kawałki ananasa przykrywamy biszkoptem
wierzch dekorujemy ananasem bitą śmietaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz