Biszkopt z cukinią
Składniki:
5 jajek
3 /4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mąki pszennej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1 kg cukinii
1 szklanka cukru
2 galaretki o smaku agrestowym
1/2 łyżeczki kwasek cytrynowy
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie śmietan fix
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
pieczemy w 190 st około 40 minut
Masa
umytą cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy cukier gotujemy 10 minut
po tym czasie wsypujemy galaretki i kwasek
przestudzoną galaretkę dajemy na biszkopt
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fix
dajemy na ciasto krótko przed podaniem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz