Ciasto "WZK"
Składniki:
4 szklanki mąki
4 jajka
2 szklanki cukru
1 słoik dżemu
4 łyżki kakao
1 kostka margaryny
2 łyżeczki sody
Krem
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
[temperatura pokojowa]
1/2 szklanki cukier puder
2 cukry waniliowe
Wykonanie:
margarynę ucieramy z cukrem
dodajemy po jednym jajku mąkę sodę kakao dżem
ciasto mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 45 minut w 180 st
ciasto kroimy na pół przekładamy kremem
Krem
masło ucieramy na puszystą masę dodajemy
cukier i cukier waniliowy kwaśną śmietanę
krem dokładnie ucieramy
na wierzch ciasta robimy polewę
posypujemy krojonymi migdałami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz