Ciasto z masą budyniowo jabłkową
Składniki:
3 jajka
3 łyżki mąka pszenna
3 łyżki cukier
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1 kg jabłka
1/2 szklanki cukier
1 budyń
200 ml śmietana kremówka
3 łyżki cukier
1 śmietan fix
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dajemy przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy keksowej
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 30 minut
Masa:
obrane jabłka ścieramy dajemy cukier
zalewamy 1/3 szklanki wody gotujemy 5 minut
budyń rozrabiamy w 1/3 szklanki wody
dajemy budyń do jabłek gotujemy 3 minuty
biszkopt kroimy na pół
smarujemy budyniem jabłkowym
przykrywamy drugą połową ciasta
śmietanę ubijamy z cukrem
dodajemy śmietan fix
na biszkopcie robimy rozetki śmietankowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz