Ciasto kruche z budyniem
Składniki:
30 dkg mąki
3 żółtka
10 dkg cukru
1 kostka masła lub 3/4 kostki margaryny
szczypta soli
Budyń
1 litr mleka
3 budynie
1 szklanka cukru
Kokos
20 dkg kokosu
3 białka
1 kostka masła
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
mąkę mieszamy z żółtkami cukrem masłem
ciasto wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
Budyń
3 budynie gotujemy w 1 litrze mleka
kokos smażymy na maśle mieszamy
białka ubijamy z cukrem łączymy z zimnym kokosem
ciasto kruche wałkujemy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy budyń na budyń masę kokosową
pieczemy 45 minut w 180 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz