Rolada ze śmietaną
Składniki:
6 jajek
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 litra śmietany kremówki
2 łyżeczki żelatyny
4 łyżki dżemu
4 łyżki startej czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy na puszystą masę
dajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy na blachę wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy 15 minut w 180 st zwijamy w rulon studzimy
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
wlewamy rozpuszczona żelatynę mieszamy
biszkopt odwijamy z papieru smarujemy śmietaną
na brzegu dajemy dżem roladę zwijamy
posypujemy startą czekoladą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz