Ciasto z musem czekoladowym i malinami
Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
4 łyżki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1 litr śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
3 czekolady deserowe
30 dkg malin
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy 35 minut w 180 st
Krem
maliny płuczemy na sitku pod bieżącą wodą
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/3 szklanki
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
czekolady łamiemy na kawałki
dajemy do miseczki na wrzącą wodę
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
płynną żelatynę czekoladę masę mieszamy z malinami
na biszkopt wykładamy mus dekorujemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz