Ciasto z masą czekoladową
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
3/4 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
3 czekolady mleczne
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
przesiane kakao mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy
do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy
do miseczki i na garnek z ciepłą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy płynną czekoladę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem
wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz