środa, 13 kwietnia 2016
Murzynek
Murzynek
Składniki:
2.5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
1 kostka margaryny
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
1/3 szklanki wody
3 łyżki krojone migdały
Wykonanie:
podgrzewamy margarynę 1/3 szklanki wody cukier kakao
[odlewamy 1/3 szklanki masy]
do pozostałej masy kakaowej dodajemy
mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia utarte jajka
ciasto mieszamy wlewamy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 180 st około 45 minut
po upieczeniu polewamy polewą
którą odlaliśmy z podgrzanej masy
murzynka posypujemy krojonymi migdałami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz