środa, 13 kwietnia 2016
Tort owocowy z malinami
Tort owocowy z malinami
Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
1 litr śmietany kremówki
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 kg malin
4 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 40 minut
Krem
maliny płuczemy pod bieżącą woda na sitku osuszamy
żelatynę zalewamy 1/4 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
rozpuszczoną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy śmietaną układamy maliny
przykrywamy drugim krążkiem smarujemy śmietaną
dekorujemy malinami rozetką śmietany
tort dajemy do lodówki na kilka godzin
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz