poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Ciasto makowe z brzoskwinią

Ciasto makowe z brzoskwiniąCiasto makowe z brzoskwinią

Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
4 łyżki maku
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
1/2 litra śmietany
1/2 szklanki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki cytrynowe

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mak przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st 35 minut
Masa
galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy
tężejacą galaretkę masę mieszamy
zimny biszkopt kroimy na pół dajemy masę brzoskwinie masę
ciasto smarujemy masą dajemy do lodówki na parę godzin

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz