Ciasto z winogronem
Składniki
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
2 śmietan fix
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki
kiść winogronu
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesiana mąkę z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
pod koniec ubijania dajemy śmietan fix
opłukany winogron kroimy na pół usuwamy pestki
zimny biszkopt nasaczamy wodĄ lub alkoholem
dajemy ubitą śmietanę układamy połówki winogronu
ciasto zalewamy tężejącą galaretką
galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz