środa, 13 kwietnia 2016
Ciasto biszkoptowe z gruszkami
Ciasto biszkoptowe z gruszkami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 litra śmietany kremówki
2 opakowania śmietan fix
4 łyżki cukru pudru
4 gruszki ugotowane w syropie
(1:1 woda z cukrem i goździki)
2 galaretki agrestowe
3 łyżki płatków migdałowych
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy
na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor
zimny biszkopt nasączamy wodą lub alkoholem
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec
dodajemy śmietan fix masę mieszamy
na biszkopt dajemy śmietanę ugotowane gruszki
polewamy tężejącą galaretką posypujemy płatkami migdałowymi
galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz