środa, 13 kwietnia 2016
Torcik Rarytas
Torcik Rarytas
Składniki:
1 opakowanie delicje
1/2 litra śmietana kremówki
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 galaretka pomarańczowa
Wykonanie:
galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i pudrem
dolewamy płynną żelatynę
[żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia]
1 formę smarujemy olejem wykładamy
masę śmietankową dajemy do lodówki na 2 godziny
2 formę wykładamy folią spożywczą układamy delicje
masę śmietankową wyjmujemy z formy
dajemy do formy z delicjami zalewamy tężejącą galaretką
torcik dajemy do lodówki na parę godzin
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz