Piernik bez miodu
Składniki:
2 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka jogurtu
1/2 szklanki oleju
4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
1 łyżka kakao
2 łyżki krojonych migdałów
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem dodajemy
przesianą mąkę z sodą kakao cynamonem dżem
dolewamy kwaśne mleko olej
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blaszkę keksową
wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st 1 godzinę
na wierzch ciasta dajemy polewę posypujemy krojonymi migdałami
Polewa czekoladowa:
1/2 czekolady
2 łyżki mleka
1 łyżka masła
składniki polewy podgrzewamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz