wtorek, 12 kwietnia 2016
Ciasto czekoladowe z ananasem i galaretką
Ciasto czekoladowe z ananasem i galaretką
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany kremówki
2 śmietan fix
1/2 szklanki cukru pudru
1 puszka ananasa
2 galaretki cytrynowe
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem kakao
ciasto mieszamy przekładamy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Krem
galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec ubijania
dajemy śmietan fix masę mieszamy
zimny biszkopt nasączamy woda lub alkoholem
na biszkopt dajemy krem i krążki ananasa
zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz