Składniki:
5 jajek3 łyżki maku
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
4 łyżki startej czekolady
Kokos:
4 białka
1/2 szklanki cukru
20 dkg kokosu
Masa:
1 puszka ananasa
1 budyń
1 kostka masła
1 łyżka wódki
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mak przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 35 minut w 180 st
Biszkopt kokosowy
białka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kokos masę delikatnie mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy na złoty kolor w 180 st
Masa:
budyń gotujemy na syropie z ananasa
masło ucieramy z cukrem do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ananas kroimy w kostkę dajemy do masy mieszamy
biszkopt nasączamy wódką z 1/3 szklanki wody
dajemy masę ananasową przykrywamy plackiem kokosowym
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz