poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Rolada z kremem kokosowym

Rolada z kremem kokosowymRolada z kremem kokosowym

Składniki:
5 jajek
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
Masa:
20 dkg kokosu [4 łyżki zostawiamy do posypania]
2 szklanki kwaśnej śmietany
1 szklanka cukru pudru
1/2 cytryny

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy przekładamy na blaszkę
wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 180 st  20 minut
ciasto zwijamy w rulon z papierem zostawiamy do ostygnięcia
Krem:
kokos mieszamy z cukrem śmietaną sokiem z cytryny
krem mieszamy zostawiamy na 2 godziny
zimna roladkę odwijamy z papieru smarujemy kremem
posypujemy kokosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz