![Migdałowe babeczki Migdałowe babeczki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeWEAJybmwpStJBs01ffz4nMrE12rDhqVTuj6IC7f1f-S0ua0EDwLYtLPPINv5cK19s1K-rgHO206_kjxlKVY0n-mPc9yovKD32x9a3sgMeygxIvJbusD1ND9VjuSdycsF2LT6wh3wI54/s1600/migdalowebabeczki.jpg)
Składniki:
1/2 litra mleka
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki migdałów krojonych
2 łyżki cukru
Wykonanie
mleko gotujemy dodajemy żelatynę cukier i zmielone migdały
migdały zalewamy wrząca wodą zostawiamy na 10 minut
[obieramy ze skóry mielimy]
mieszamy przelewamy do foremek wysmarowanych olejem
babeczki dajemy do lodówki na parę godzin
wyjmujemy babeczki posypujemy krojonymi migdałami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz