Kora orzechowa
Składniki:
6 jajek
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka orzechów mielonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
Krem
0 75 litra mleka
2 budynie śmietankowe
1 szklanka cukru pudru
2 opakowania delicji
2 kostki masła
2 galaretki cytrynowe
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem oraz orzechy
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 45 minut
Krem
budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
nadal ucieramy na puszysty krem
zimny biszkopt kroimy na pół
smarujemy kremem układamy delicje
wierzch ciasta smarujemy kremem
polewamy tężejącą galaretką
galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz