Ciasto "Toffifee"
Składniki:
7 paczek herbatników
1,5 litr mleka
4 budynie
1 szklanka cukru
1/2 litra śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 puszki masy krówkowej
2 łyżeczki żelatyny
1 kostka masła
Wykonanie:
odlewamy szklankę mleka mieszamy budynie
pozostałe mleko gotujemy dodajemy cukier i rozmieszane budynie
do gorącej masy budyniowej dokładamy masło mieszamy
blaszkę wykładamy filią spożywczą układamy herbatniki
dajemy gorącą masę budyniową herbatniki masę krówkową herbatniki
śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru
dodajemy rozpuszczoną żelatynę śmietanę mieszamy
[żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia]
śmietanę dajemy do worka cukierniczego z końcówką
wyciskamy wzorki na herbatnikach
polewamy dekoracyjnie masą krówkową
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz