sobota, 2 kwietnia 2016

Biszkopt z kremem owocowym

Biszkopt z kremem owocowymBiszkopt z kremem owocowym

Składniki
4 łyżki cukru
4 jajka
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 litr soku pomarańczowego
200 ml śmietany kremówki
4 paczki herbatników
3 łyżki cukru pudru
3 budynie
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę wyłożoną papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut
3 budynie gotujemy na soku pomarańczowym
śmietanę ubijamy z cukrami i smiet-fix
na ciasto dajemy zimny budyń na budyń układamy ciasteczka
wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz