Ciasto "Krówka"
Składniki:
30 dkg ciasteczek maślanych
1 puszka masy kajmakowej
1 budyń
1 litr mleka
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
1 kostka masła
Śmietana
200 ml śmietany
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
gotujemy 1/2 litra mleka z masłem cukrem pozostałe
mleko mieszamy z obiema mąkami i budyniem
do gotującego się mleka dolewamy masę budyniową
mieszamy budyń gotujemy 3 minuty
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
układamy herbatniki wykładamy masę budyniową
kolejną warstwę herbatników masę budyniową
polewamy masą kajmakową kolejne herbatniki
dekorujemy bitą śmietanę masą kajmakową
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
[ciasto bez pieczenia]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz