Ciasto "Brownie" z kremem
Składniki:
20 dkg czekolady
20 dkg masła
20 dkg mąki
30 dkg cukru
6 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1/2 litra śmietany
2 śmietan fix
2 czekolady
3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
a miseczkę na garnek z gotującą się wodą
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
przesianą mąkę rozpuszczone masło czekoladę
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 200 st 35 minut
Krem
śmietankę zagotowujemy dodajemy cukier kawałki czekolady
masę mieszamy zimną masę czekoladową ubijamy z śmietan fix
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz