Ciasto ze śmietaną i dżemem
Składniki:
6 jajek
6 łyżek mąki
6 łyżki cukru
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 słoik dżem morelowy
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 śmietan fix
1 czekolada
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
dolewamy olej ciasto mieszamy
dajemy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
upieczone ciasto kroimy na 3 części
przekładamy dżemem bitą śmietaną
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym cukrem pudrem
dodajemy śmietan fix śmietanę delikatnie mieszamy
ciasto dekorujemy startą czekoladą
dajemy do lodówki na 2 godziny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz