Ciasto z fasoli
Składniki:
1/2 kg fasoli
10 dkg orzechów włoskich
1 szklanka cukru
4 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka bułki tartej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka rumu
Polewa
3 łyżki masła
3 łyżki mleka
3 łyżki cukru
1 czekolada
1 łyżka kakao
Wykonanie:
wypłukaną fasolę moczymy na noc
gotujemy do miękkości miksujemy
żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy fasolę pokrojone orzechy rum
bułkę tartą kakao proszek do pieczenia
białka ubijamy na sztywno dodajemy do ciasta mieszamy
wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 190 st 40 minut na wierzch robimy polewę
składniki polewy podgrzewamy studzimy polewamy ciasto
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz