środa, 6 kwietnia 2016

Ciasto z fasoli

Ciasto z fasoliCiasto z fasoli

Składniki:
1/2 kg fasoli
10 dkg orzechów włoskich
1 szklanka cukru
4 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka bułki tartej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka rumu

Polewa
3 łyżki  masła
3 łyżki mleka
3 łyżki cukru
1 czekolada
1 łyżka kakao

Wykonanie:
wypłukaną fasolę moczymy na noc
gotujemy do miękkości miksujemy
żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy fasolę pokrojone orzechy rum
bułkę tartą kakao proszek do pieczenia
białka ubijamy na sztywno dodajemy do ciasta mieszamy
wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 190 st  40 minut na wierzch robimy polewę
składniki polewy podgrzewamy studzimy polewamy ciasto

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz