Ciasto o czterech smakach
Składniki:
2 szklanki mąki
6 jajek
1 kostka masła
1,5 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
2 łyżki kokosu
1 kisiel
3 łyżki maku
Masa
60 dkg sera białego
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 kostki masła
1/2 szklanki mleka
1,5 budyniu waniliowy
Wykonanie:
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku mąkę przesianą z proszkiem
ciasto dzielimy na 4 części dodajemy do każdej części ciasta
kolejno 2 łyżki kokosu maku kakao kisielu
ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
układamy łyżką wzdłuż blaszki na przemian
pieczemy w 180 st około 45 minut
Ser gotowany
masło ucieramy z jajkami cukrem dajemy do mielonego sera
budyń rozprowadzamy z mlekiem dodajemy do masy serowej
masę serową zagotowujemy mieszamy aż będzie gęsta
ciasto kroimy na pół smarujemy masą serową
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz