wtorek, 5 kwietnia 2016
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
Składniki:
2 szklanki mąki
1 kostka masła [lub 3/4 margaryny]
4 jajka
1/2 szklanki mleka
1.5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 budyń czekoladowy
3 łyżki płatki migdałowe
1 czekolada
Wykonanie:
mąkę przesiewamy z proszkiem kakao i budyniem
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy
dodajemy mąkę dolewamy porcjami mleko
ciasto mieszamy przekładamy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 50 minut
ciasto polewamy czekoladą posypujemy płatkami migdałowymi
[czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy 2 łyżki mleka
dajemy do miseczki na wrzącą wodę]
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz