czwartek, 7 kwietnia 2016

Ciasto czekoladowe z masą rumową

Ciasto czekoladowe z masą rumowąCiasto czekoladowe z masą rumową

Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa
1 kostka masła
2 łyżki kokao
2 jajka
4 łyżki cukru pudru
1/3 szklanki rumu
10 dkg rodzynek
1 czekolada

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
[jajka przed ubijaniem zaparzamy we wrzątku ]
masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce masy jajecznej
dolewamy wolno rum ucieramy dodajemy kakao rodzynki
biszkopt kroimy na pół smarujemy masą dajemy biszkopt
wierzch smarujemy masą posypujemy startą czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz