środa, 6 kwietnia 2016

Ciasto czekoladowe z masą kokosową

Ciasto czekoladowe z masą kokosowąCiasto czekoladowe z masą kokosową

Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
1/2 litra śmietany kwaśnej
30 dkg kokosu
20 dkg cukru pudru
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę cacao przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa
kokos łączymy z śmietaną i cukrem pudrem
upieczony zimny biszkopt kroimy na pół
smarujemy dżemem i kremem kokosowym
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz