Ciasto czekoladowe z kremem i kokosem
Składniki:
5 jajka
5 łyżek mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kokos
5 białek
20 dkg cukru
20 dkg kokosu
Krem
1/2 litr mleka
1 budyń
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
1 czekolada
1 łyżka kakao
1 puszka ananasa
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 190 st około 40 minut
Kokos
białka ubijamy z cukrem dodajemy kokos mieszamy
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor
Krem
budyń gotujemy na mleku dodajemy kakao i czekoladę mieszamy studzimy
masło ucieramy z cukrem dodajemy zimny budyń masę ucieramy na puch
biszkopt smarujemy kremem układamy kawałki ananasa
przykrywamy ciastem kokosowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz