Biszkopt z pianką i ciepłymi lodami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pianka:
1/2 litr śmietany kremówki
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru pudru
10 sztuk zimnych lodów
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Pianka
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy tężejącą galaretkę
piankę delikatnie mieszamy 1/2 pianki wykładamy na ciasto
do środka dajemy ciepłe lody zalewamy pozostałą pianką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz