sobota, 2 kwietnia 2016
Rolada czekoladowo korzenna z dżemem
Rolada czekoladowo korzenna z dżemem
Składniki:
5 jajek
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
1 łyżka przyprawa piernikowa
1 łyżka olej
1 łyżeczka proszek do pieczenia
5 łyżek cukier
1 słoik dżem pomarańczowy
4 łyżki dżem truskawkowy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
dolewamy olej ciasto delikatnie mieszamy
przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 20 minut upieczone ciasto
zwijamy w rulon z papierem zostawiamy do ostygnięcia
zimna roladkę odwijamy z papieru smarujemy roladę dżemem zwijamy
dajemy do lodówki na 1/2 godziny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz