niedziela, 10 kwietnia 2016

Babka Piegusek

Babka Piegusek
Babka Piegusek

Składniki:
30 dkg mąki pszennej
10 dkg mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
15 dkg masła
4 jajka
3 łyżki śmietany
1 cytryna
1/2 szklanki maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 czekolady

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy stopione masło przesiane obie mąki
z proszkiem do pieczenia mak śmietanę sok z cytryny
ciasto mieszamy dajemy do formy posmarowanej tłuszczem
pieczemy w 180 st 50 minut
babkę polewamy rozpuszczoną czekoladą
[czekoladę łamiemy na kawałki dodajemy
1 łyżkę śmietanki podgrzewamy]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz