niedziela, 10 kwietnia 2016

Ptysie z bitą śmietaną

Ptysie z bitą śmietaną Ptysie z bitą śmietaną

Składniki:
1/2 kostki masła
1 szklanka wody
1 szklanki mąki
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Śmietana:
1/2 litr śmietany
3 łyżki cukru pudru
1 czekolada

Wykonanie:
gotujemy wodę z masłem dodajemy mąkę mieszamy
łączymy ciasto w jednolitą masę studzimy
dodajemy po jednym jajku ciasto mieszamy
na koniec dajemy proszek do pieczenia
ciasto dajemy do worka cukierniczego
szprycą formujemy ptysie pieczemy 20 minut  w 200 st
śmietanę ubijamy z cukrem
ptysie kroimy na pół dajemy bitą śmietanę
polewamy rozpuszczoną czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz