piątek, 8 kwietnia 2016
Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
Składniki:
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
5 jajek
1 łyżka masła
4 łyżki kaszy manny
1 cukier waniliowy
szczypta soli
5 dkg rodzynek
2 opakowania herbatników
3 łyżki słupków migdałowych
Wykonanie:
mielony ser łączymy z utartymi żółtkami
białka ubijmy z cukrem na sztywno
do masy serowej dodajemy kaszę mannę
rodzynki stopione masło pianę z białek masę mieszamy
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
na papier dajemy herbatniki na herbatniki wykładamy masę serową
wierzch sernika smarujemy rozkłóconym jajkiem
posypujemy słupkami migdałowymi pieczemy 1 godzinę w 200 st
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz