Sernik na zimno z porzeczkami
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser
1/2 kg sera białego
1/2 kostki masła
400 ml śmietany kremówki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
5 łyżeczek żelatyny
1/2 szklanki mleka
30 dkg porzeczek
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Ser
mielony ser ucieramy z masłem cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym dodajemy
płynną żelatynę porzeczki masę mieszamy
wykładamy masę na biszkopt
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz