sobota, 9 kwietnia 2016

Sernik na zimno na biszkoptach

Sernik na zimnoSernik na zimno na biszkoptach

Składniki:
1/2 kg sera białego
1/2 kostki masła
400 ml śmietany kremówki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 galaretki
4 łyżeczki żelatyny
1 puszka brzoskwiń
10 dkg biszkoptów

Wykonanie:
mielony ser ucieramy z masłem i cukrem na puszystą masę
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
dodajemy śmietanę płynną żelatynę masę serową mieszamy
formę wykładamy foilą spożywczą układamy biszkopty
na biszkopty dajemy masę serową
[biszkopty można nasączyć alkoholem lub wodą z cytryną]
na masie serowej układamy połówki brzoskwiń
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody mieszamy
sernik zalewamy tężejącą galaretką dajemy do lodówki na parę godzin
ciasto bez pieczenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz