sobota, 9 kwietnia 2016
Raffaello
Raffaello
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
2 białe czekolady
3/4 litra kremówki
3 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki wody
5 dkg kokosu
10 dkg płatków migdałowych
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
łączymy śmietanę z kokosem płatkami migdałowymi i startą czekoladą
płatki migdałowe prażymy na suchej patelni [zostawiamy do dekoracji]
biszkopt kroimy na pół przekładamy masą posypujemy płatkami migdałowymi
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz