Kruche babeczki z musem czekoladowym
Składniki:
20 dkg mąki
10 dkg masła
2 żółtka
1 łyżka cukru pudru
szczypta soli
Mus
1 czekolada mleczna
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukier puder
1 opakowanie śmietan fix
Wykonanie:
do przesianej mąki dajemy masło żółtka cukier sól nożem siekamy wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
po tym czasie ciasto wałkujemy na 1/2 cm
do foremek dajemy ciasto pieczemy w 190 st 20 minut
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
miseczkę dajemy na garnek z wrzącą wodą
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy śmiet fix
delikatnie łączymy śmietanę z rozpuszczoną płynną zimną czekoladą
mus czekoladowy dajemy do worka cukierniczego
napełniamy musem babeczki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz