niedziela, 3 kwietnia 2016

Ciasto "Raffaello"

Ciasto "Raffaello"
Ciasto "Raffaello"

Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
2 białe czekolady
3/4 litra kremówki
3 opakowanie śmietan fix
5 dkg kokosu
5 dkg migdałów
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach
śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan fix łączymy
z kokosem płatkami migdałowymi i startą czekoladą
2 dkg płatków migdałowych prażymy na suchej  patelni
[zostawiamy do dekoracji]
biszkopt kroimy na pół smarujemy masą
wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz