Ciasto z musem kawowym
Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mus
3/4 litra śmietany kremówki
2 łyżki likieru kawowego
3 łyżki kawy cappuccino
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę kakao proszek do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 40 minut w 180 st
Mus
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem
do śmietany dodajemy żelatynę kawę alkohol
masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy masą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
wierzch ciasta smarujemy kremem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz