Ciasto miodowe z jabłkami
Składniki:
1/2 kg mąki
1 kostka masła
3 łyżki miodu
1/2 szklanki cukier
3 jajka
2 łyżeczki sody
szczypta sól
Jabłka
1.5 kg jabłek
5 łyżek cukru
2 galaretki
4 łyżki płatków migdałowych
Wykonanie:
mąkę łączymy z masłem cukrem miodem jajkami sodą
wyrabiamy ciasto dzielimy na 2 placki
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st na złoty kolor
jabłka obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach
gotujemy jabłka 5 minut dodajemy
suchą galaretki mieszamy studzimy
na placek dajemy zimne jabłka z galaretką
przykrywamy drugim plackiem
posypujemy płatkami migdałowymi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz