wtorek, 5 kwietnia 2016

Biszkopt z serkiem jagodowym

Biszkopt z serkiem jagodowymBiszkopt z serkiem jagodowym

Składniki:
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
5 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
masa
30 dkg jagód
4 łyżki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe
3 serki homogenizowane
(każdy po 150g)
7 łyżeczek żelatyny
400 ml śmietany kremówki

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z kakao proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut
żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzącej wodzy
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy dodajemy do serka mieszamy
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy do serka
jagody płuczemy pod bieżącą wodą dajemy na sitko miksujemy łączymy z serkiem
na zimny biszkopt dajemy masę jagodową zalewamy tężejącą galaretką
[galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz