wtorek, 5 kwietnia 2016

Biszkopt z kremem czekoladowym

Biszkopt z kremem czekoladowymBiszkopt z kremem czekoladowym

Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
odrobina soli
Masa
2 czekolady
1/2 litr śmietany kremówki
2 śmietan fix
4 łyżki cukru pudru
2 paczki ciasteczek
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fix
dodajemy zimną płynną czekoladę masę mieszamy
[czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki i na garnek z wrzącą wodą]
zimny biszkopt kroimy na pół smarujemy 1/2  masy czekoladowej
na masie układamy ciasteczka zanurzamy w kawie
przykrywamy biszkoptem wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz