poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Sernik ze śliwkami

Sernik ze śliwkamiSernik ze śliwkami

Składniki:
3 serki homogenizowane [po 150 g]
200 ml śmietany kremówki
4 łyżeczki żelatyny
6 łyżek cukru pudru
1/2 kg śliwek
5 dkg płatków migdałowych
1/2 opakowania gotowych biszkoptów

Wykonanie:
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/3 szklanki
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
łączymy żelatynę z serkami homogenizowanymi
śmietanę ubijamy cukrem pudrem
dodajemy do serka śmietanę masę mieszamy
śliwki płuczemy pod bieżącą wodą
kroimy na pół usuwamy pestki
śliwki zasypujemy 2 łyżkami cukru
zostawiamy na 1/2 godziny
foremkę wykładamy folią spożywczą
układamy biszkopty dajemy śliwki
na śliwki wykładamy masę serową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi
[płatki migdałowe prażymy na suchej patelni]
ciasto bez pieczenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz