wtorek, 5 kwietnia 2016
Sernik na zimno z czarną porzeczką
Sernik na zimno z czarną porzeczką
Składniki:
25 dkg czarnej porzeczki
3 serki homogenizowane [po 150 g]
200 ml śmietany kremówki
5 łyżeczek żelatyny
6 łyżek cukru pudru
2 łyżki oleju
Wykonanie:
żelatynę zalewamy wrzącą wodą 1/3 szklanki
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy cukrem pudrem dodajemy
zmiksowaną porzeczkę śmietanę płynną żelatynę
[czarną porzeczkę obieramy płuczemy
pod bieżącą wodą osuszamy 1/3 miksujemy]
foremkę smarujemy olejem napełniamy masą porzeczkową
dajemy do lodówki na kilka godzin
foremkę odwracamy dekorujemy porzeczkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz