sobota, 2 kwietnia 2016
Ciasto z majonezem i kremem kokosowym
Ciasto z majonezem i kremem kokosowym
Składniki
4 jajka
15 dkg majonezu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
krem
1 budyń waniliowy
1/2 litra mleka
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
10 dkg kokosu
5 dkg kokosu prażonego
Wykonanie:
żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy majonez oraz obie maki przesiane z proszkiem do pieczenia
na koniec dodajemy pianę z białek ciasto mieszamy
wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 180 st około 40 minut
krem
gotujemy budyń na mleku dodajemy masło cukier kokos
masę dokładnie mieszamy na zimne ciasto
dajemy masę posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni]
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz